This is a test environment

Bli medlem
Finn treningssenter
Medlemskap
  • Trening
    Treningsstudio
    SATS Online
    SATS Yoga
    Treningsprogram
    Øvelser
  • Gruppetrening
    Book gruppetrening
    Gruppetimer på SATS
  • PT
    Personlig trener
    Boot Camps
    Fysioterapi
  • SATS app
    Barnepass
    Badstu
    Fysioterapi
    SATS-produkter
    Kroppsanalyse på SATS
  • Bedriftshelse
    Smarte arbeidsgivere
    Glade ansatte
  • Trening og treningstips
    Styrketrening
    Motivasjon og mental trening
    Trening og menstruasjonssyklus
    Trening for gravide og etter fødsel
    Yoga og fleksibilitet
    Kondisjonstrening
    Gå ned i vekt
    Bli definert og veltrent
    Hjemmetrening
    Kom i gang med trening
    Fysioterapi
  • Våre medlemmer
    PT-historier
    Intervjuer
    Historier
  • Mat og helse
    Kost og ernæring
    Oppskrifter
Kundeservice
Logg inn
Bli medlemLogg inn
  1. Mat og helse
  2. Kost og ernæring
  3. Slik lager du sunn mat på grillen

Slik lager du sunn mat på grillen

Det finnes mange gode alternativer som gjør at du kan grille med god samvittighet. Grillen er nemlig et perfekt verktøy for å lage god og sunn mat – så lenge det gjøres på riktig måte.

SATS
SATS

Kategori

Mat og helse

Nesten alt kan grilles

Du kan grille det meste og både kylling, lam og fisk gjør seg godt på grillen. I tillegg til å smake godt, har alle disse råvarene høy proteinverdi og lav andel fett. Fet fisk som laks og tunfisk inneholder umettet fett som kroppen har godt av.

Hopp derimot over bacon, fete pølser og prefabrikkerte hamburgere. De har høyt fettinnhold, lavt proteininnhold og kan inneholde kreftfremkallende nitrosaminer.

Sørg også for at du ikke overgriller maten. Kjemikaliene PAH (polysykliske aromatiske karboner) og HCA (heterosykliske aromatiske aminer) dannes når maten får en svidd skorpe, og det er også kreftfremkallende.

Bruk rene råvarer

En god grunnregel når du handler mat er å alltid kjøpe rene råvarer. Mange griller for eksempel ferdigmarinerte kjøtt og eller tilsetter marinader fra pose. Disse marinadene inneholder ofte mye sukker og i kombinasjon med protein og varme dannes en prosess som kalles karamellisering. Dette skjer også i cellene våre og kan være årsak til både kreft og for tidlig aldring.


En god grunnregel når du handler mat er å alltid kjøpe rene råvarer.


En sunn marinade lager du enkelt selv ved blande olivenolje, sitron eller eddik og krydder. Syren fra eddik eller sitron gjør at tar lengre tid for maten å brytes ned og blodsukkeret synker saktere.

Tilbehøret kan også grilles

Rene råvarer er også viktig når det kommer til tilbehøret. Dropp den majonesbaserte potetsalaten i kjøledisken og lag din egen lune potetsalat med olivenolje og urter. Eller hvorfor ikke grille tilbehøret? Poteter og grønnsaker er enkelt og godt å grille, og det bør være like mye grønnsaker som kjøtt på grillen. Bytter du også ut de fete sausene som béarnaise mot enkle rører og friske yoghurtsauser eller litt sennep, er du langt på vei.

Drikk

Ikke glem å drikke mye når det er varmt. Om sommeren er det ekstra viktig å fylle på med mye væske. En liten uttørking kan gi store prestasjonstap. Du bør drikke 1,5–2 liter hver dag utenom det du drikker til maten og treningen. Husk også at drikker med koffein eller alkohol er vanndrivende og den beste måltidsdrikken er rett og slett iskaldt vann.

SATS

  • Dette er SATS
  • Bedrift
  • Jobbe i SATS
  • Presse
  • SATS Rewards
  • Investor
  • WhistleBlower
  • Åpenhetsloven
  • Treningssenter

Trening

  • Book gruppetrening
  • Gruppetimer
  • Personlig trener
  • Fysioterapi
  • Boot Camps
  • Øvelser
  • Treningsstudio
  • SATS Online
  • SATS Yoga
  • Treningsprogram

Inspirasjon

  • Bedriftshelse
  • Trening og treningstips
  • Våre medlemmer
  • Mat og helse

Hjelp

  • Personvernerklæring
  • Kontakt kundeservice
  • Logg inn
  • Vilkår og regler
Copyright © SATS 2014 - 2025 • Slik håndterer vi cookies og personvern.