Bli fleksibel med FLX
Noen tror man må være slangemenneske for å delta på en FLX-time. Det er feil. FLX er for alle – spesielt for de som føler seg stive og støle.
Kategori
Trening og treningstips
IKKE YOGA
Det er høyt under taket i SATS Slakthuset, 200 meter fra Globen i Stockholm. Innerst i lokalet, i et lite rom, gjør Frida Wictor seg klar for å lede formiddagens FLX-klasse.
– Jeg har instruert FLX i ett og et halvt år nå, sier Frida.
Som de fleste gruppetimer på SATS, er FLX designet for å passe til alle, men Frida ser at noen deltakere setter pris på ett spesielt aspekt ved akkurat FLX:
– Dette er ikke yoga. Vi bruker ikke yogauttrykk, og vi fokuserer ikke på pusteteknikker.
Det liker deltaker Elisabet Källstrøm godt. Hun har drevet med FLX i snart tre år.
– Jeg vil ha noe som jeg blir mer fleksibel av, og yoga er ikke noe for meg. Men dette er bra. Det er en mellomting. Jeg løper litt, driver med Crosstraining og sykler mye, og disse timene forbedrer mobiliteten min.
Bakerst i rommet er Madeleine Eklöf som også trener FLX for å bli mykere.
– Jeg begynte fordi jeg var skikkelig stiv og støl. Dette fungerer kjempebra, så jeg går her et par ganger i uken.
SLOW MOTION
Et av de viktigste elementene innenfor FLX er å få bevegelse i det Frida kaller for Office-pakken, altså de musklene og leddene som holder seg passive når man sitter ved en pult. Mange av dagens deltakere bruker nemlig lunsjpausen sin på FLX – økten varer bare i 30 minutter.
Etter hvert utvikler bevegelsene seg fra å konsentrere seg om armer og overkropp til å involvere hele kroppen, men alt går sakte.
IKKE SLITEN
Så hvordan føler man seg etter en FLX-time?
– Myk, sier Elisabeth. – Jeg føler meg myk, men ikke spesielt svett.
Og poenget er ikke er å bli sliten av FLX.
– Mange bruker dette som oppvarming. Og så har du dem som kommer hit etter en treningsøkt og bruker FLX som nedtrapping og utstrekk, sier Frida, og understreker at alle har godt av å FLX-e litt med jevne mellomrom.