Effektiv Prformance
Noen mennesker liker å få kjørt seg litt. Er du en av dem, finnes det nok å henge fingrene i på SATS. For eksempel en Prformance Hi-Intensity-time.
Kategori
Trening og treningstips
– Prformance er et unikt gruppetreningskonsept som bare finnes på SATS. I små grupper med 16–20 deltakere tilbyr vi litt ulike typer timer avhengig av hva man vil bli god i. Vi har for eksempel en type time hvor vi trener gymnastisk styrke og en time med olympisk løft. Og er du ute etter en høyintensiv time der du trener både muskelutholdenhet og kondisjon, er Prformance Hi-Intensity et perfekt alternativ.
En av fordelene med Prformance er at vi har mindre grupper. Bra for deltakerne og bra for instruktøren, som kan gi individuell feedback til alle.
Maria Forsman i sjokklilla treningsklær er også klar. Hun er en av dagens deltakere.
– Jeg synes Prformance gir variasjon i treningen. Det er bra at det finnes ulike typer Prformance-timer, forklarer hun, – og jeg liker at alle typer mennesker er med på øktene.
Blikket hennes flakker mot treneren.
– I og med at man jobber med seg selv, tror jeg dette funker for alle, på alle nivåer. Men du, Prformance Hi-Intensity begynner straks!
Maria snur seg og går bort til resten av gjengen.
START
Gruppen på femten personer består av litt flere kvinner enn menn, og nå samler alle seg rundt en tavle i enden av rommet. Jimmy skriver opp kombinasjoner av øvelser med en rød tusj: Armhev + knebøy. Planke + krum. Helt nederst skriver han «Vi får se.»
Gruppen stiller seg opp i en sirkel rundt Jimmy, og nå må han bruke utestemmen sin. Mens deltakerne hopper, sitter i knebøy og utfører armhevinger, roper Jimmy:
– Opp! Ned! Hoooold! Hooold!
Deltakerne virker foreløpig relativt uanfektede, selv om øvelsene ser tunge ut.
– Dere er jo kjempedyktige! roper Jimmy.
HALVVEIS
30 minutter senere er deltakernes treningsklær mørke av svette. Det nærmer seg slutten av en syklus hvor man veksler mellom smerteposisjonen planken og en slags stasjonær sit-up med beina i været som får deltakerne til å se ut som de mimer ordet «banan». Alle ser ut som de er i ferd med å gi opp. På veggen teller en klokke med røde digitale sifre ned, og Jimmy roper i takt:
– Ti! Ni! Åtte! Kom igjen nå. Tre! To! Og så er det burpees, opp med dere!
Med ett spretter gjengen opp og hopper i været som om treningen nettopp skulle ha begynt. Det virker som filosofien er: Tøm en muskelgruppe fullstendig. Så tar du fatt på en ny.
SLUTT
De siste tre minuttene kan deltakerne være glade for at pain-face er tillatt, for nå er det mange anstrengte ansikter i sirkelen.
– Siste armhevinger nå, kom igjen! Ti! Ni! roper Jimmy.
Det tar vesentlig lengre tid for deltakerne å komme seg i utgangsposisjon nå. De beveger seg som en samling dovendyr på gulvet.
– Tre! To! Én!
Så er timen over.
Eller er den det? Etter treningen ber Jimmy om samling rundt tavlen igjen. Han peker på setningen «Vi får se», som han skrev opp for en time siden.
– Er dere klare for en ny runde burpees? spør han. Og så er det ned på gulvet igjen.